Schimbări, atât fizice, cât și psihologice în timpul sarcină

Casă Juca Aluat (mare pentru relaxare după școală)
octombrie 18, 2017
Show all
Sarcina

Sarcina
Sarcina este o etapă în care nu numai corpul femeii se sarcină schimbă. În plus față de lățimea de burta, dimensiunea de sanii lor, emotiile lor, de asemenea, se poate schimba în câteva minute, simțindu-se fericit la un moment dat și apoi să te simți trist, epuizat și într-o stare de spirit proasta.Potrivit stadiu al sarcinii, vă va fi capabil de a experimenta o serie de transformări, care va afecta cu siguranță un pic. Oboseala, creșterea în greutate, greață și dureri de spate, în plus față de moody, anxietatea, tristețea, fericirea deplină și absolută de panică. Un roller coaster care se poate confrunta de multe lucruri care nu au fost obișnuiți să.

În timpul sarcinii, este normal pentru multe femei să prezinte modificări notabile, atât fizice, cât și psihologice. Acestea sunt cele mai frecvente în fiecare trimestru de gestație: Primul trimestru este crucial pentru mama si fat, aceste anomalii sunt mai frecven te în timpul primelor câteva luni.

Sarcina nu este o boală

Șaptezeci la sută din femeile gravide suferă de greață și vărsături, în special dimineața, în primele luni de gestație. Cauzele par a fi schimbarile hormonale, și cele produse în sistemul gastro-intestinal, din cauza la care stomacul digera alimentele într-un mod diferit, din cauza influenței de hormoni de sarcina.Epuizarea este o constantă. Intensă activitate fiziologică care are loc în organismul femeii gravide face să-și modifice modele normale de somn. Ideal este ca acestea pot avea perioade de odihnă în fiecare zi. Acest lucru nu înseamnă că ai devenit sedentar, dimpotrivă, exercitii fizice moderate este esențială în timpul sarcinii.

Crește producția de mama lui de sânge (hematopoieza) care favorizează schimbul de substanțe nutritive cu sistemul sanguin al fatului. Această producție crescută de sânge, aproximativ un litru sau un litru și jumătate mai mult decât în mod normal, oferă femeilor care par sănătoase, atât de tipic.Areola, zona pigmentata din jurul mamelonului, durează mai mult, pe un întuneric de colorat, și sub piele este o rețea de linii, de culoare albăstruie, care furnizează sânge la nivelul sânilor, pregătindu-i pentru lactație.

Modificări psihologice:
În timpul primului trimestru de sarcina este comun de a avea modificari ale dispozitiei, aceasta este, probabil din cauza schimbărilor hormonale care au loc. Unele femei experiență un sentiment contradictoriu în ceea ce privește maternitatea, de implicațiile sale, din toate punctele de vedere (de cuplu, de împlinire personală, de familie, sociale, de muncă, economice), chiar și atunci când sarcina a fost planificat.Cel mai important lucru este să nu te simți vinovat dacă la un moment dat în timpul sarcinii simțit respingere față de noile condiții, este normal să simți frica. Aceste preocupări sunt pe cale de dispariție cum se misca pe luni și mama se adaptează la o nouă stare.

Al doilea trimestru
În acest moment, mama a trecut șocul inițial de a ști sarcină statutul lor înapoi la o etapă mai calmă și optimistă. Acestea sunt câteva dintre modificările care au loc în această etapă.În acest trimestru, este foarte probabil că femeia va începe să se simtă loviturile copilului în uter, în plus față de faptul că acest lucru devine mai vizibil. În plus, va fi capabil de a împinge un pic de colostru din sani. Du-te până la 4 lire sterline și pot dezvolta simptome de disconfort gastric nu este gravă. Uterul nu se mai potrivesc în pelvis și aceasta vine în contact cu peretele abdominal anterior, deplasarea organelor interne.

Modificări psihologice
Mama începe să viseze cu copilul lor, se simt mai fericit, puternic și stare de spirit mai bună, dar tot timpul este sensibilă și emotivă, mai ales cu problema copiilor. În acest trimestru, veți ști sexul copilului pe cale, pe care o puteți imprima mai multă fericire în viitor mama. Experții cred că acest lucru este cel mai bun stadiu al sarcinii. Profita de ea.

Modificări fizice:
Mama poate merge în sus un alt 5 kg de greutate. În plus, se simte foarte obosit și cu dureri de spate. Crește transpirație și urinare. Burta este la extinderea maximă și uterul a crescut până la o sută de ori dimensiunea sa. De asemenea, mama poate depune pentru contractii false, sarcină iminența de naștere, numite Braxton Hicks.

Comments are closed.